torstai 8. kesäkuuta 2023

Muistathan, että Hämeenlinnan kaupungilla on hankintakategoriakohtaiset yhteyshenkilöt!


Hämeenlinnan kaupungilla on käytössä hankintakategoriat. Hankintakategoriat koostuvat pääkategorioista (esimerkiksi Yhdyskuntarakentaminen ja kunnossapito) ja alakategorioista (esimerkiksi em. pääkategorian alakategoriat ovat Tavarat, Palvelut ja Rakennusurakat).

Eri hankintakategorioille on nimetty yhteyshenkilöt, joihin kannattaa olla ensisijaisesti yhteydessä ko. hankintakategoriaa koskevissa asioissa. Hankintakategoriat ja niiden yhteyshenkilöt löytyvät Hankintakategoriat-asiakirjasta seuraavalta verkkosivulta: www.hameenlinna.fi/hankinnat/. Asiakirjassa on myös kerrottu, mikä on hankintatoimen ohjausryhmä ja ketkä siihen kuuluvat.

Leikkivälineiden hankinnat kuuluvat kategorian 1 (Opetus, nuoriso ja lastenkulttuuri) alakategoriaan 1.1 (Tavarat). Kuvituskuva. Kuva: Hämeenlinnan kaupunki.

Kaupungin hankintakategoriat noudattavat pitkälti organisaatiorakennetta siten, että pääkategoriat 1-3 koskevat sivistys- ja hyvinvointitoimialaa ja pääkategoriat 4-7 koskevat kaupunkirakennetoimialaa. Konsernipalveluita ja useampaa toimialaa koskevat hankinnat ovat pääkategoriassa 8.

Kaikki kaupungin hankinnat jaotellaan hankintakategorioihin riippumatta siitä, onko kyseessä esimerkiksi kaupungin oma hankinta, maakunnallinen yhteishankinta taikka Sarastia Oy:n, Hansel Oy:n tai muun yhteishankintayksikön yhteishankinta.

Rakennusurakoita on kahdessa eri hankintakategoriassa. Esimerkiksi talonrakennusinvestoinnit kuuluvat kategorian 7 (Tilapalvelut (kiinteistöt)) alakategoriaan 7.4 (Rakennusurakat). Esimerkiksi katujen rakennus-, muutos- ja parannustyöt kuuluvat kategorian 5 (Yhdyskuntarakentaminen ja kunnossapito) alakategoriaan 5.3 (Rakennusurakat). Kuvituskuva. Kuva: Hämeenlinnan kaupunki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti