torstai 28. maaliskuuta 2019

Hämeenlinnan kaupungille Vuoden Julkisten Hankintojen Kehittäjä -kunniamaininta


Hämeenlinnan kaupungin hankintatoimen kehittämistyö on huomioitu nyt myös julkisesti. Kaupunki palkittiin Vuoden Julkisten Hankintojen Kehittäjä -kunniamaininnalla Hankintapäivillä Tampereella 28.3.

Vuoden Julkisten Hankintojen Kehittäjä -tunnustukset jaettiin nyt ensimmäistä kertaa. Kuva: Niina Romström-Korte.

Hämeenlinnan kaupungille perustettiin viime vuonna Hankintapalvelut-yksikkö, joka vastaa muun muassa hankintojen koordinoinnista, ohjeistuksesta ja kehittämisestä. Yksikön perustamista on edistänyt erityisesti talousjohtaja Jussi Oksa. Kaupungille perustettiin viime vuonna myös hankintatoimen ohjausryhmä, jonka tehtävänä on muun muassa johtaa hankintatoimea ja siihen liittyvää kehitystyötä, tukea Hankintapalvelut-yksikköä sen toiminnassa, edistää hyviä käytäntöjä hankinnoissa sekä toimia hankintoihin liittyvän informaation välittäjänä.

Kaupungin hankintatoimea on lähdetty vahvasti ja määrätietoisesti kehittämään. Kaupunginhallituksessa on hyväksytty strateginen asiakirja Hankintatoimen periaatteet sekä käytännön ohjeena toimiva Hankinta- ja sopimusohje. Kaupungin organisaatiossa hankintoihin liittyvää tiedotusta, ohjeistusta ja koulutusta on merkittävästi lisätty, jolloin myös vähemmän hankintoja tekevien osaaminen kasvaa.

Vuoden Julkisten Hankintojen Kehittäjä -tunnustusten jakaminen oli osa Tampereella 27.-28.3. järjestettyjen Hankintapäivien ohjelmaa. Kuva: Noora Lappalainen.

Hämeenlinnan kaupunki on ottanut käyttöön sähköisen kilpailutusjärjestelmän ja sähköisen sopimushallintajärjestelmän, joiden avulla kehitetään ja yhtenäistetään Hämeenlinnan hankinta- ja sopimusprosessia. Lisäksi hankintojen viestintään on panostettu vahvasti, mistä ovat osoituksena muun muassa Hankinnat ja Hämeenlinna -blogi sekä aktiivisempi yhteydenpito paikallisiin yrittäjäorganisaatioihin.

Vuoden Julkisten Hankintojen Kehittäjä -kunniamaininnan vastaanotti kaupungin puolesta ensimmäistä kertaa järjestetyillä Hankintapäivillä hankintapäällikkö Aapo Korte. Kunniamaininnan myönsivät Tampereen Nuorkauppakamarin Hankintapäivät-tapahtumaorganisaatio sekä Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGYn julkisten hankintojen tiimi.

Hämeenlinnan kaupungin puolesta Vuoden Julkisten Hankintojen Kehittäjä -kunniamaininnan vastaanotti hankintapäällikkö Aapo Korte. Kuva: Niina Romström-Korte.

1 kommentti:

  1. Lämpimät onnittelut! Oli ilo kulkea kanssanne pala tätä kehittämisen tietä neljän koulutustapahtuman verran.
    T. Esa Mutanen, Seesam Hankintapalvelut

    VastaaPoista