keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Tiedätkö HILMAn ja EUVL:n?


HILMA on työ- ja elinkeinoministeriön ylläpitämä sähköinen ilmoituskanava, jossa hankintayksiköt ilmoittavat julkisista hankinnoista. Ilmoituskanavasta voi etsiä Hämeenlinnan kaupungin ja myös muiden seudun hankintayksiköiden tarjouskilpailuja kirjoittamalla Hakusana(t)-kenttään Hämeenlinna*. HILMA on osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi.

EUVL on Euroopan unionin virallinen lehti. EU-hankinnat sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen ja muiden erityisten palvelujen kansalliset hankinnat ja kansalliset käyttöoikeussopimukset ilmoitetaan HILMAn lisäksi Euroopan unionin virallisen lehden täydennysosassa. Täydennysosan verkkoversio TED (Tenders Electronic Daily) on osoitteessa http://ted.europa.eu.

Kuva: Hämeenlinnan kuvapankki

Sosiaali- ja terveyspalvelut sekä muut erityiset palvelut on lueteltu hankintalain liitteessä E. Muita erityisiä palveluja ovat esimerkiksi hotelli- ja ravintolapalvelut, oikeudelliset palvelut, tutkinta- ja turvallisuuspalvelut, kansainväliset palvelut, postipalvelut sekä autonrenkaiden pinnoitus ja sepän palvelut.

Käyttöoikeussopimuksia ovat palvelujen käyttöoikeussopimukset ja käyttöoikeusurakat. Käyttöoikeussopimuksessa yksi tai useampi hankintayksikkö siirtää palvelujen tarjoamisen ja hallinnoimisen tai rakennusurakan toteuttamisen sekä siihen liittyvän toiminnallisen riskin yhdelle tai useammalle sopimuskumppanille. Vastikkeena siirtämisestä on palvelujen tai rakennettavan kohteen käyttöoikeus taikka sekä käyttöoikeus että maksu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti