maanantai 20. joulukuuta 2021

Yrittäjä – haluatko osallistua Hämeenlinnan kaupungin julkisiin hankintoihin? Näin se onnistuu…


Haluamme tehdä Hämeenlinnasta Suomen parhaan julkisen hankkijan yhteistyössä yritysten kanssa. Siksi jatkamme hankintatoimen kehittämistä myös vuonna 2022. Julkiseen hankintaan osallistuminen ei ole aina helppoa; siksi haluamme madaltaa kynnystä tarjouksen tekemiseen kertomalla alla sellaisia keskeisiä asioita, joita jokaisen kaupungin julkiseen hankintaan osallistuvan yrittäjän kannattaa muistaa.

Kuten karttaa, on myös julkisia hankintoja opeteltava ”lukemaan”. Siksi tarjoajien kannattaa hyödyntää hankintayksiköiden, kuten Hämeenlinnan kaupungin, laatimia ”rautalankaohjeistuksia”. Kuvituskuva. Kuva: Hämeenlinnan kaupunki.

Seuraa Hämeenlinnan kaupungin tietopyyntöjä mm. HILMA-ilmoituskanavasta ja tästä blogista. Seuraa HILMAsta myös yhteishankintayksiköiden, kuten Sarastia Oy ja Hansel Oy, mahdollisia tietopyyntöjä, koska kaupunki osallistuu tarkoituksenmukaisiin yhteishankintoihin. Tutustu myös yhteishankintayksiköiden verkkosivuihin, joille linkit edellä. Jos olet kiinnostunut tietopyynnössä kerrotusta hankinnasta, ole yhteydessä hankintayksikköön tietopyynnön ohjeistuksen mukaisesti.

Tietopyynnön kautta sinulla on mahdollisuus päästä mukaan hankinnan valmisteluun kuuluviin infotilaisuuksiin, vuoropuheluihin, tms. Jos olet mukana vuoropuhelussa, niin oma aktiivisuutesi on tärkeää. Ymmärräthän, että hankinnan valmistelu on se vaihe, jolloin hankinnan sisältö, kuten vähimmäisvaatimukset, vielä ”elää”? Jos oman alasi hankinnoista ei löydy tietopyyntöjä, ole tällöin itse aktiivinen hankintayksikön suuntaan. Esimerkiksi Hämeenlinnan kaupungin osalta voit olla yhteydessä hankintakategorioiden yhteyshenkilöihin (linkin kautta löytyvällä verkkosivulla on Hankintakategoriat-asiakirja) tai lähettää sähköpostia osoitteella hankinnat(at)hameenlinna.fi.

Kun tarjouskilpailu on käynnistynyt, sitä koskevat asiakirjat löytyvät yleensä tarjousportaalista. Hämeenlinnan kaupungilla on käytössä seuraavat tarjousportaalit:
Huomioithan, että portaaleissa on tavallisesti ohjeita, joihin kannattaa tutustua hyvissä ajoin ennen tarjouskilpailuun osallistumista? Esimerkiksi Pienhankintapalvelu-portaalissa on pikaohje, jonka lukemiseen ei mene montaa minuuttia.

Julkisessa hankinnassa pääset pitkälle jo sillä, että muistat sen pelisääntöjen olevan tarkempia kuin vaikkapa B2B-myynnissä. Hämeenlinnan kaupunki haluaa auttaa sinua tarjouskilpailuun osallistumisessa, joten olemme laatineet ohjeen tarjouksen tekemisestä (ohje on linkin kautta löytyvällä verkkosivulla). Muistathan ainakin neljä keskeistä ohjetta? Ne ovat lue hankinta-asiakirjat heti läpi sanasta sanaan, ole erittäin huolellinen tarjouksen laatimisessa, vastaa vain siihen mitä kysytään ja niin kuin kysytään, ja älä jätä tarjouksen laatimista ja jättämistä viime hetkeen.

Jos ehdit seurata vain yhtä kanavaa Hämeenlinnan kaupungin hankintoihin liittyen, niin lisää kirjanmerkkeihisi Hankinnat ja Hämeenlinna -blogi. Kerro tästä blogista muillekin yrittäjille ja kerro meille aiheista, joista haluaisit tietoa tämän blogin kautta tulevina vuosina!

Hankintapalvelut toivottaa kaikille hyvää joulua! Kuvituskuva. Kuva: Hämeenlinnan kaupunki.

Hämeenlinnan kaupungin hankintapalvelut toivottaa sopimuskumppaneille, muille yrityksille ja yhteisöille, yhteistyökumppaneille sekä kaikille muille Hankinnat ja Hämeenlinna -blogia seuraaville: Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2022!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti