tiistai 28. elokuuta 2018

Mikä on ennakkoilmoitus, entä kausi-ilmoitus?


Ennakkoilmoitus on ilmoitus, jolla hankintayksikkö (esimerkiksi Hämeenlinnan kaupunki) voi EU-hankinnassa lyhentää tarjousaikaa. Ennakkoilmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa, josta se menee julkaistavaksi Euroopan unionin viralliseen lehteen (EUVL). HILMAsta ja EUVL:stä voi lukea tarkemmin täältä.

Ennakkoilmoitus kertoo nimensä mukaisesti hankinnasta kiinnostuneille toimijoille siitä, että hankintayksikkö tulee kilpailuttamaan ennakkoilmoituksen mukaisen hankinnan lähitulevaisuudessa (käytännössä vuoden sisällä). Tällä tavalla toimija pystyy halutessaan jo valmistautumaan tulevaan tarjouskilpailuun; aktiivinen toimija on lisäksi viipymättä yhteydessä hankintayksikköön ja tiedustelee mahdollisuutta osallistua vuoropuheluun. Vuoropuhelusta voi lukea tarkemmin täältä.

Ennakkoilmoitus tulee hankintalain mukaan toimittaa julkaistavaksi vähintään 35 päivää ennen hankintailmoituksen lähettämistä ja enintään 12 kuukautta ennen hankintailmoituksen lähettämistä. Erityisalojen hankintalaissa (laki vesi- ja energiahuollon, liikenteen ja postipalvelujen alalla toimivien yksiköiden hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista) ennakkoilmoitusta vastaava ilmoitus on kausi-ilmoitus.

Esimerkiksi avoimessa menettelyssä 30-35 päivän tarjousaika voidaan lyhentää ennakkoilmoituksella 15 päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti