maanantai 5. elokuuta 2019

Hankinnoissa tehdään yhteistyötä Hämeenlinnan seudulla


Hämeenlinnan seudulla tehdään yhteistyötä julkisissa hankinnoissa seudun hankintayksiköiden kesken. Tästä yksi osoitus on tänä vuonna allekirjoitettu sopimus hankintojen seudullisesta yhteistyöstä, jossa allekirjoittajina ovat Hämeenlinnan kaupungin lisäksi Hattulan kunta, Hämeen ammattikorkeakoulu Oy, Janakkalan kunta, Koulutuskuntayhtymä Tavastia ja Sarastia Oy.

Hankintojen seudullinen yhteistyö alkoi jo vuonna 2003, jolloin laadittiin selvitys Hämeenlinnan seudun kuntien ja julkisyhteisöjen yhteisestä hankintojen kilpailuttamisesta. Yhteistyö konkretisoitui, kun Seutukeskus Oy Hämeeseen (sittemmin KuntaPro Oy ja nykyään Sarastia Oy) perustettiin hankinta- ja kilpailuttamisyksikkö.

Kuva: Hämeenlinnan kaupunki

Sopimuksen hankintojen seudullisesta yhteistyöstä tarkoituksena on määritellä sopijapuolten välinen seudullinen hankintayhteistyö, jossa Sarastian tehtävänä on mahdollisimman asiakaslähtöisesti ja tehokkaasti tuottaa yhteishankinta- ja kilpailutuspalveluita muille sopijapuolille. Tarkoituksena on pitkäaikainen ja kaikille sopijapuolille hyödyllinen kumppanuus, jonka kautta voidaan tehostaa julkisten hankintojen vaatimaa resursointia ja julkisten varojen käyttöä sekä saavuttaa hankintayksiköiden välisiä synergiaetuja.

Sopimus hankintojen seudullisesta yhteistyöstä ei määrittele niitä yhteishankintatuoteryhmiä (tavaroita ja palveluja), joissa Hämeenlinnan kaupunki on mukana Sarastian kilpailuttamissa yhteishankinnoissa. Yhteishankintatuoteryhmistä päätetään erikseen kaupungin hallintosäännön mukaisesti ja yhteishankintayksikkönä voidaan käyttää muitakin yhteishankintayksiköitä kuin Sarastia (tällaisia yhteishankintayksiköitä ovat esimerkiksi KL-Kuntahankinnat Oy, joka yhdistyy Hansel Oy:hyn 1.9.2019, sekä Kuntien Tiera Oy).

Hankintojen seudullisesta yhteistyöstä on tarkempaa tietoa mm. Hämeenlinnan kaupunginhallituksen päätöksessä KH 25.3.2019 § 121.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti