torstai 8. elokuuta 2019

Näin teet tarjouksen Hämeenlinnan kaupungille – Ota ohje käyttöön!


Hämeenlinnan kaupunki on laatinut tarjoajia varten ohjeen, jonka tarkoituksena on helpottaa tarjousten tekemistä kaupungin tarjouskilpailuihin sekä vähentää tarjouskilpailuista poissuljettavien tarjousten määrää. Ohje on ollut käytössä jo toista vuotta ja nyt sitä on päivitetty.

Ohjeen etusivulle on lisätty neljä keskeistä ohjetta tarjoajille – neljä sellaista ohjetta, joilla pääsee jo pitkälle. Ohjeeseen on myös lisätty sisällysluettelo ja luku, jossa kerrotaan yleistä julkisista hankinnoista. Lisäksi mm. EU-hankinnoissa käytettävän ESPD-lomakkeen ohjeistusta on tarkennettu ja ohjeen ulkoasua on uudistettu.

On erittäin suositeltavaa, että jokainen toimija, joka harkitsee tarjouksen tekemistä kaupungille, lukee ohjeen ensin läpi (ja ohjeesta on varmasti hyötyä myös muiden hankintayksiköiden tarjouskilpailuissa)! Näin teet tarjouksen Hämeenlinnan kaupungille -ohje löytyy verkkosivulta www.hameenlinna.fi/hankinnat/.

Ohjeessa on mm. hankinta- ja sopimusprosessia havainnollistava kuva. On tärkeää huomata, että tarjouskilpailu on vain osa prosessia; onnistunut tarjouskilpailu edellyttää erityisesti panostamista hankinnan valmisteluun ja vuoropuheluun – panostusta tarvitaan sekä hankintayksiköltä että toimittajilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti