keskiviikko 19. toukokuuta 2021

Sähköpyörien hankintaa kotihoitoon ja muuallekin harkitaan


Olemme tekemässä Hämeenlinnasta Suomen parasta julkista hankkijaa! Näin ollen haluamme, että tässä tietopyynnössä kuvattu mahdollinen tuleva hankintammekin tulee olemaan Suomen paras. Siihen tarvitsemme avuksi toimijoita, jotka arvostavat rehellistä ja avointa vuoropuhelua hankintayksikön kanssa, jotka nauttivat kilpailusta ja jotka haluavat edustaa oman alansa huippua.

Kaikki tässä tietopyynnössä olevat tiedot ovat alustavia, joten ne eivät sido Hämeenlinnan kaupunkia mitenkään.

Hankinnan alustava kuvaus


Hämeenlinnan kaupungilla on vuosien 2020–2021 aikana ollut liikkumisen ohjauksen hankkeessa kokeilussa sähköpyörien hyödyntäminen kotihoidon työntekijöillä asiakaskäynneillä. Kokeilusta on saatu hyviä kokemuksia ja toimintaa halutaan jatkaa ja laajentaa. Tavoitteena on hankkia kotihoidolle sähköpyöriä pidemmällä sopimuksella. Hankinta sisältäisi pyörien lisäksi kevät- ja syyshuollot, jatkuvan kunnossapidon ja kotihoidon päivittäistä työtä tukevan varustelun, esimerkiksi pyörälaukut, valot ja lukot sekä talvirenkaat. Tilaajalla tulee olla myös mahdollisuus valita eri kokoisia ja eri mallisia pyöriä.

Kunnossapidon ja huollon tulisi toimia tilaajan näkökulmasta mahdollisimman helposti eli pyörät olisi huollettava joko paikan päällä tai toimittajan olisi haettava ja palautettava pyörät. Huoltopalvelun tulisi toimia sellaisella palvelutasolla, ettei huoltokatkoista aiheudu merkittävää haittaa pyörien käytölle.

Kuvituskuva. Kuva: Hämeenlinnan kaupunki.

Tietopyynnöllä halutaan selvittää mahdollisten toimittajien ja markkinoiden kykyä vastata tulevaan tarjouspyyntöön sekä toimittajien näkemyksiä, millaisia pyöriä käyttötarkoitukseen kannattaisi hankkia, ja millä hankintamallilla hankinta kannattaisi toteuttaa. Lisäksi tietopyynnöllä pyritään selvittämään mahdollisia hintatasoa nostavia vaatimuksia hankinnan kustannusten hallitsemiseksi.

Tarve on alustavien arvioiden mukaan 10-20 pyörää ja tavoitteena on alle 60 000 euron hankinta. Tarkoituksena on hankkia ensin vain osa pyöristä ja sopimuskauden aikana lisää tarpeen mukaan. Hankinnassa saattaa olla optiona muihinkin tarkoituksiin tarvittavia sähköpyöriä.

Ilmoittautuminen


Hankinnasta kiinnostuneita toimijoita pyydetään ilmoittautumaan hankintayksikölle sähköpostilla osoitteeseen hankinnat(at)hameenlinna.fi 3.6.2021 mennessä. Sähköpostiviestissä pyydetään ilmoittamaan toimijan nimi ja Y-tunnus sekä yhteyshenkilö suorine yhteystietoineen. Viestissä pyydetään myös ilmoittamaan tarkempia tietoja koskien ylempänä olevaa hankinnan alustavaa kuvausta. Viestin aiheeksi pyydetään laittamaan SÄHKÖPYÖRÄT.

Muut tiedot


Tämä ei ole tarjouspyyntö eikä hankintailmoitus, joten tämän tietopyynnön julkaisemisella ei aloiteta tarjouskilpailua, vaan kyseessä on markkinakartoitukseen ja vuoropuheluun liittyvä tietopyyntö. Hankinta tulee olemaan kansallisen kynnysarvon alittava tai ylittävä hankinta. Tämä tietopyyntö ei velvoita Hämeenlinnan kaupunkia toteuttamaan varsinaista hankintaa.

Hankinnan kohdetta tarkennetaan myöhemmin, joten hankinnan kohde voi muuttua. Tietopyyntöön vastaamatta jättäminen ei estä tarjouskilpailuun osallistumista eikä tietopyyntöön vastaaminen vaikuta millään tavoin tarjoajan asemaan tarjouskilpailussa. Hämeenlinnan kaupunki ei maksa korvausta tietopyyntöön vastaamisesta eikä markkinakartoitukseen ja vuoropuheluun osallistumisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti