perjantai 5. kesäkuuta 2020

Hankintakategorioille nimetty yhteyshenkilöt


Hämeenlinnan kaupungille on luotu hankintakategoriat. Hankintakategoriat koostuvat pääkategorioista (esimerkiksi Infra, rakentaminen ja kunnossapito) ja alakategorioista (esimerkiksi em. pääkategorian alakategoriat ovat Tavarat, Palvelut ja Rakennusurakat).

Eri hankintakategorioille on nyt nimetty yhteyshenkilöt, joihin kannattaa olla ensisijaisesti yhteydessä ko. hankintakategoriaa koskevissa asioissa. Hankintakategoriat ja niiden yhteyshenkilöt löytyvät Hankintakategoriat-asiakirjasta seuraavalta verkkosivulta: www.hameenlinna.fi/hankinnat/. Asiakirjassa on myös kerrottu, mikä on hankintatoimen ohjausryhmä ja ketkä siihen kuuluvat.

Leikkipuistojen leikkivälineiden hankinnat kuuluvat kategorian 5 (Infra, rakentaminen ja kunnossapito) alakategoriaan 5.1 (Tavarat). Uusin leikkipuisto on Hämeensaaressa viikolla 24 käyttöön otettava leikkipaikka. Kuvituskuva. Kuva: Hämeenlinnan kaupunki.

Kaupungin hankintakategoriat noudattavat pitkälti organisaatiorakennetta siten, että pääkategoriat 1-3 koskevat sivistys- ja hyvinvointitoimialaa, pääkategoriat 4-7 koskevat kaupunkirakennetoimialaa, pääkategoriat 8-11 koskevat sosiaali- ja terveystoimialaa sekä pääkategoria 12 koskee Kanta-Hämeen pelastuslaitosta. Konsernipalveluita ja useampaa toimialaa koskevat hankinnat ovat pääkategoriassa 13 ja pääkategoria 14 on luotu varmuuden vuoksi.

Kaikki kaupungin hankinnat jaotellaan hankintakategorioihin riippumatta siitä, onko kyseessä esimerkiksi kaupungin oma hankinta, maakunnallinen yhteishankinta taikka Sarastia Oy:n tai Hansel Oy:n yhteishankinta.

Taidemuseon hankinnat kuuluvat kategorian 3 (Kulttuuri ja vapaa-aika) alakategorioihin 3.1 (Tavarat) ja 3.2 (Palvelut). Kannattaa muistaa, että hankintalaissa yhtenä suorahankintaperusteena on ainutkertaisen taideteoksen tai taiteellisen esityksen luominen tai hankkiminen. Kuvituskuva. Kuva: Hämeenlinnan kaupunki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti