keskiviikko 2. syyskuuta 2020

Hämeenlinnan kaupunki mukana syyskuussa alkavassa KEINO-akatemiassa


Hämeenlinnan kaupunki ja 25 muuta organisaatiota on valittu syyskuussa 2020 alkavaan KEINO-akatemiaan. Kyseessä on hankintojen vaikuttavuuden johtamisen kehitysohjelma ja hankintojen strategisen johtamisen ohjelma. Akatemiaan osallistuminen on osa kaupungin hankintatoimen kehittämistyötä.

Ensimmäinen KEINO-akatemia järjestettiin 2019–2020, joten nyt on vuorossa toinen KEINO-akatemia. Kuva: KEINO-osaamiskeskus.

KEINO-osaamiskeskuksen verkkosivujen mukaan ”vaikuttavien hankintojen kehittämisohjelman tarkoituksena on auttaa julkisorganisaatiota tunnistamaan hankintojensa vaikutuksia ja suunnittelemaan sekä suuntaamaan niitä tehokkaammin organisaation oman strategian näkökulmasta”. Akatemiasta on tarkempaa tietoa verkko-osoitteessa www.hankintakeino.fi/akatemia.

Akatemiassa jokaisella organisaatiolla on kehittämistehtävä, joka Hämeenlinnan osalta on kaupungin hankintojen vaikuttavuuden ja uusien hankintatapojen kehittäminen. Tavoitteena on saada kaupungin hankintatoimeen uusia ideoita, ajatuksia ja työkaluja hankintojen kilpailuttamiseen vaikuttavasti. Lisäksi tavoitteena on kehittää kaupungille uusia hankintatapoja, erityisesti esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalveluiden hankintoihin, joissa hankintamenettely kuvataan itse. Kehitystehtävän on tarkoitus hyödyttää koko kaupunkiorganisaatiota.

Ensimmäinen KEINO-akatemia järjestettiin 2019–2020. Toiseen akatemiaan on valittu Hämeenlinnan kaupungin lisäksi 19 muuta kuntaorganisaatiota (mm. Jyväskylän, Oulun, Vantaan ja Turun kaupungit sekä Lapin sairaanhoitopiiri) ja kuusi muuta organisaatiota (Business Finland, Eduskunta, Kirkkohallitus, Museovirasto, Ruokavirasto ja Hengitysliitto).

KEINO-osaamiskeskusta ohjaa ja rahoittaa Työ- ja elinkeinoministeriö. Kuva: KEINO-osaamiskeskus.

KEINO (www.hankintakeino.fi) on Kestävien ja innovatiivisten julkisten hankintojen verkostomainen osaamiskeskus, joka tukee ja auttaa julkisia hankkijoita kestävien ja innovatiivisten hankintojen kehittämisessä. KEINO-konsortioon kuuluvat Motiva, Suomen Kuntaliitto, VTT, Business Finland, Suomen ympäristökeskus, Hansel ja Sitra.

Lähde:
KEINO-osaamiskeskus: https://www.hankintakeino.fi -sivusto (28.8.2020)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti